KUNSTSTOF KOZIJNEN

Wij leveren en monteren kunststof kozijnen in de regio zaanstad

Een raam dat naar binnen opendraait, of juist naar buiten? Een hoge gevel of moeilijk bereikbare inbouw situaties?
Voor een perfecte kozijnmontage op elke gewenste plek heeft u alleen de vakkundige monteurs van Kozaan en de kunststof kozijnen van K-vision nodig.

PROFIELEN

Kozaan werkt uitsluitend met kwaliteitsprofielen van K-VISION. K-VISION is in verschillende stijlen, uitvoeringen en kleuren leverbaar.

Trend
 • Verdiept systeem met slanke vorm
 • Eigentijdse uitstraling
 • Ontwerpvrijheid in nieuwbouw en renovatie
 • Circulair product
Cube
 • Unieke rechte dagkant
 • 100% esthetiek van hout
 • Uitstraling Amsterdamse School
 • Circulair product
City
 • Unieke rechte dagkant
 • Verspringende glaslijn
 • Historische uitstraling
 • Circulair product
Classic
 • Vlak profiel
 • Strak en modern ontwerp
 • Bestaat al ruim 40 jaar
 • Circulair product

KLEUR

Monumentengroen, gebroken wit of antraciet: kunststof kozijnen zijn leverbaar in diverse kleuren.
Kies de kleur die bij uw woning past of laat u hierover adviseren.

Glad

Houdt u het liever bij de basisafwerking? Dan adviseren wij u te kiezen voor standaard gladde uitvoering in de kleur wit of gebroken wit.

Folie

Kiest u toch liever voor kleur? Een UV bestendige folie voorziet het kozijn van een natuurlijke kleurlaag zonder dat u uw kozijn jaarlijks hoeft te schilderen. De folies zijn leverbaar in een gladde en houtnerfstructuur afwerking. Met dank aan de diverse kleurmogelijkheden krijgt uw woning een uniek aanzicht. De folie maakt het mogelijk om de draaidelen in een andere kleur uit te voeren. U kunt kiezen uit diverse kleuren en uitstralingen.

DOWNLOAD HET KLEURENOVERZICHT

VERBINDINGEN

De hoekverbindingen aan de buitenzijde kunnen op 2 manieren worden uitgevoerd, namelijk recht of schuin.

Rechte verbindingen

Rechte verbindingen geven het kozijn de uitstraling van traditioneel hout terwijl u geniet van de voordelen van kunststof. Rechte verbindingen zijn standaard bij de serie K-VISION Cube en City en optioneel voor de serie K-VISION Trend.

Schuine verbindingen (verstek)

De traditionele kunststof uitstraling is de 45 graden hoekverbinding. De verstek hoekverbinding is standaard in de serie K-VISION Trend en Classic.

RAMEN

Ramen oftewel draaidelen zijn op verschillende manieren uit te voeren. Een kozijn is ingedeeld in één of meerdere vakken waarbij het mogelijk is om per vak een invulling te geven zoals alleen glas (vast glas), een draaikiepraam, een paneel, een valraam, een uitzetraam of een stolpraam.

Vast glas

Bij vast glas is het vak alleen voorzien van glas, eventueel samen met een geïsoleerd ventilatierooster aan de bovenzijde. Omdat er geen bewegende delen zijn en de glaslatten zich aan de binnenzijde bevinden, is een vast raam ontzettend inbraakveilig. Een vast raam wordt veelal gekozen in combinatie met daarnaast of daarboven een draaikiep-, val- of uitzetraam.

Draaikiepraam

Draaikiepramen kunnen doordat ze naar binnen draaien, gemakkelijk en veilig van binnenuit worden schoongemaakt zodat u geen ladder meer nodig heeft. De kiepstand is verstelbaar in een winterstand (kleine opening) en zomerstand (grote opening). Ventileren is hierdoor in alle weersomstandigheden mogelijk. Onze draaikiepramen zijn voorzien van een afsluitbare bedieningsraamkruk welke voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Tevens is een afsluitbare raamkruk veilig met kleine kinderen, omdat zonder sleutel het raam niet bediend kan worden.

Valraam

Een kunststof valraam is erg geschikt voor kleinere kozijnen zoals in de badkamer en het toilet en bijvoorbeeld als bovenlicht boven de keukendeur. Doordat het raam aan de bovenzijde een stukje naar binnen valt, houdt u aan de buitenzijde dezelfde uitstraling als bij een draaikiepraam. Elk valraam is voorzien van een 90 graden schoonmaakstand, zodat het raam ook makkelijk van binnenuit is schoon te houden.

Uitzetraam

Een uitzetraam gaat vanaf de onderzijde juist een stukje naar buiten open. Dit is aan te bevelen indien u aan de binnenzijde geen of weinig ruimte heeft voor een valraam, bijvoorbeeld als uw raam zich bij uw douche bevindt.

Stolpraam (verhuisraam)

Een stolpstel, in de volksmond ook wel verhuisraam genoemd, bestaat uit twee naar elkaar toe sluitende ramen zonder vaste tussenstijl. Eén raam kan zowel kiepen als draaien. Het andere raam kan alleen draaien. Als beide ramen geopend zijn ontstaat er een grote opening die uitkomst kan bieden bij het verhuizen van grotere spullen.

DEUREN

Je gaat er door naar binnen en naar buiten. Het eerste contact van uw huis, de voordeur.
Hij moet goed bij uw woning en wensen passen. Wij hebben een breed aanbod in voordeuren beschikbaar.

Voordeuren

U kunt uw creatieve gedachtes werkelijkheid laten worden dankzij de vele variaties in kleuren, modellen, glas, onderdorpels en beslag, waardoor u uw eigen unieke deur kunt samenstellen. Belangrijk om te weten is dat de deuren van Kozaan voldoen aan de veiligheidseisen zoals opgemaakt in de SKG-Kwaliteitseisen. Kozaan heeft veiligheid hoog in het vaandel en daarom zijn alle voordeuren uitgevoerd met kerntrekbeveiliging.

Vanuit de showroom kunnen wij zelf diverse deuren voor u ontwerpen.
Ook bieden wij de mogelijkheid uw voordeur te laten uitvoeren met een luxe deurvulling van Polytec Nederland. Middels onderstaande link kunt u inspiratie opdoen.

Polytec Nederland

Openslaande deuren

Met openslaande deuren kunt u, mede door het vele licht en het gebruiksgemak, uw tuin mooi bij uw woonkamer betrekken. Openslaande deuren draaien net als uw achterdeur naar buiten. Het kozijn bestaat uit een loopdeur die is voorzien van een krukstel met kerntrekbeveiliging en een niet-loopdeur die standaard wordt bediend door middel van een espagnoletsluiting.

Achterdeuren

Achterdeuren draaien altijd naar buiten en zijn vaak voorzien van een tussendorpel met daarboven glas en daaronder een paneel, maar uiteraard zou de deur ook geheel met glas of enkele stapeldorpels kunnen worden uitgevoerd. U kunt kiezen voor een standaard kunststof onderdorpel, voor een ISC onderdorpel (imitatie hardsteen) met een luxe uitstraling of voor een lage aluminium onderdorpel. Uiteraard zijn onze achterdeuren ook standaard voorzien van kerntrekbeveiliging.

KUNSTSTOF SCHUIFPUIEN

Van binnen naar buiten één geheel, schuif de pui lekker open. Een grote opening van binnen naar buiten zonder ruimte in te leveren.
Kozaan heeft schuifpuien in twee uitvoeringen, namelijk:

Kunststof kiepschuifpui

De kiepschuifpui kan zoals de naam al een beetje zegt kiepen en schuiven. De deur van de kiepschuifpui is maximaal met een breedte van 160 cm leverbaar. Vaak wordt deze kiepschuifpui geplaatst naast een achterdeur die als hoofddoorgang dient. De pui is standaard van binnenuit bedien- en afsluitbaar. De kiepstand zorgt ervoor dat de bovenkant van de deur deels naar binnen valt zodat er frisse lucht binnen kan komen en dat ongewenst bezoek buiten blijft als je elders in de woning bent.

Kunststof hefschuifpui

De deur van de kunststof hefschuifpui wordt bij gebruik van de hendel een paar millimeter gelift en schuift open met minimale inspanning, zelfs bij een grote uitvoering. De eigentijdse vormgeving geeft een moderne uitstraling en zorgt voor extra veel lichtinval. Deze pui kan uit twee tot vier delen bestaan. Deze pui is voorzien van een lagere dorpel, waardoor rolstoelen en kinderwagens er makkelijker overheen kunnen rijden.

Copyright © 1996 - 2024 Kozaan BV. | Alle rechten voorbehouden